::.موسسه توانبخشی ولیعصر.::
🖤مؤسسه توانبخشی ولیعصر(عج)، با نهایت تأسف و تأثر ضایعه درگذشت امین معزز مؤسسه حضرت آیت‌الله امامی کاشانی را تسلیت عرض می نماید. با قلبی اندوهگین از خداوند متعال برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر جزیل آرزومندیم...🖤 پنج شنبه ٠٩ فروردين ١٤٠٣
بازي درماني
بازی درمانی 

  كودكان همیشه بازی می كنند. منظور از عنوان بازی درمانی چیست؟
بازی درمانی وسیله ای است برای رهاسازی استرس های مربوط به رشد یادگیری مهارتهای تازه در كودك. بازی در مانی بعنوان وسیله ای درمانی است كه در آشكار سازی احساسات ناگفته كودك، كه گاهاً نیز موجب بروز اختلالاتی می گردد مؤثر است.
كودك با قرار گرفتن در موقعیتهای زندگی از طریق نمایش در اتاق بازی به مهارتهایی مثل حل مسأله و تصمیم گیری، مهارتهای اجتماعی در سطح بالاتر و اعتماد به نفس بالا دست می یابد. از آنجایی كه دنیای كودكان با دنیای بزرگسالان متفاوت می باشد. بازی وسیله ای برای نزدیك شدن به دنیای كودكان و یافتن علت رفتارهای نامناسب آنهاست. كودكان معمولاً نیازها و ناراحتی های خود را به وسیله بازی با عروسكها، حیوانات و سایر وسایل اتاق بازی نشان می دهند.
روانشناس پس از علت یابی رفتارها یك برنامه درمانی برای كودك در نظر گرفته و علاوه بر آن راهكارهای عملی نیز به خانواده می دهد. در صورت همكاری متقابل خانواده و استفاده از راهكارهای مناسب می توان بهبود رفتارهای كودك و پیشرفت او را مشاهده كرد.
بازی درمانی به دو شیوه اجرا می شود الف : انفرادی ب : گروهی
بازی درمانی گروهی بیشتر برای بچه هایی كه مشكل ارتباطی و انزوا طلبی دارند، مفید می باشد. این شیوه سبب افزایش همكاری و پذیرش قواعد و قوانین گروه از سوی بچه ها و رعایت آن می شود.
 
 

 

تعاریف بازی درمانی 

  به روان درمانی با كودكان خردسال، بازی درمانی گفته می شود. كودكان خردسال از طریق بازی راحت تر از صحبت كردن می توانند احساسات و تخیلات خود را بیان كنند. بازی برای كودكان فعالیتی مهم است كه به رشد آنان كمك می كند و به طور طبیعی درمان كننده نیز هست. بازی درمانی یك فن تخصصی برای درمان برخی از مشكلات دوران اولیه كودكی است كه از اصول روانكاوی نشأت گرفته است. از بازی درمانی در درمانگاههای راهنمایی كودك استفاده می شود.
-بازی درمانی، رویكرد فعالی است كه می توان آن را به طور انفرادی و یا با گروهی به كار برد، به گونه ای كه به كودكان و گاهی اوقات به نوجوانانی كه در طی درمان كلامی همكاری نمی كنند اجازه می دهد تا به واسطه بازی، احساسات هوشیار و ناهوشیارشان را آشكار سازد. تئوری هایی كه به تبیین بازی كودكان می پردازند، از لحاظ نوع تبیین بسیار متفاوتند. برخی بازی را به عنوان مؤلفه ای از تحول شناختی و عقلانی مورد توجه قرار می دهند. بعضی بازی را فرایندی برای رهاسازی از استرس های مرتبط با رشد و بزرگ شدن می دانند. از نظر برخی از صاحبنظران بازی بازتابی از فشارهای فرهنگی است یا وسیله ای برای یادگیری مهارتهای تازه.
 
     
حیطه های خدمات بازی درمانی

1- كودكان ADHD .
2- كودكان با مشكلات اضطرابی.
3- كودكان پرخاشگر.
4- كودكان لجباز.
5- كودكان با اختلال عاطفی و مشكلات خانوادگی.
6- كودكان با مشكلات اتیستیك.
7- كودكان با اختلال توجه و تمركز.
8- كودكان با تأخیر در آموزش و مهارتهای شناختی.
 
 

صفحه اصلی|اهداف موسسه|مراکز وابسته |English

بازديدکنندگان اين صفحه: 8413 | بازديدکنندگان امروز: 1839 | کل بازديدکنندگان: 5638226 | بازديدکنندگان آنلاین: 3
Copyright © 2007 VRF Inst. All rights reserved.