کاردرمانی کاردرمانی یا Occupational Therapy به معنی استفاده از فعالیت های هدفمند بمنظور درمان می باشد.پیشکوستان کاردرمانی معتقد بودند که فعالیت و کار سلامت جسم و روان آدمی را تحت تأثیر می دهد از اینرو آنان پیشنهاد کردند که با استفاده از فعالیتهای هدفمند خاص می توان به مددجویان دچار مشکلات جسمی، ذهنی و روانی کمک کرد که از این طریق به حداکثر توانمندیهای عملکردی و استقلال فردی خویش بخصوص در فعالیتهای روزمره زندگی خویش دست یابند.
ارزیابی و درمان، توصیه به استفاده از وسایل كمك توانبخشی به منظور بهبود مهارتهای حركتی، فعالیتهای روزمره زندگی(خوردن، آشامیدن، لباس پوشیدن بهداشت و بازی) هدف این بخش می باشد.
آنان با مشاهده و استفاده از آزمون های استاندارد، مصاحبه با والدین كودك، مشاهده كودك در محیط های متفاوت و مشورت با افراد تأثیرگذار در زندگی او اقدام به جمع آوری اطلاعات لازم در خصوص كودك می نمایند و سپس براساس نتایج بدست آمده از این ارزیابیها برنامه درمانی خود را مشتمل بر دو بخش اهداف کوتاه مدت و بلند مدت طراحی می نمایند. کاردرمانگران تلاش می کنند ضمن یک نگاه واقعی به توانمندیها و ناتوانائیهای مددجو با بهره گیری از سیر تکاملی مددجو، عادات و علایق او را متناسب با سطح فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و فردی زندگی او در طراحی فعالیتهای درمانی خویش مشارکت دهند و همچنین استفاده از آزمونهای استاندارد مربوطه جهت ارزیابی اولیه و طراحی برنامه درمانی با اهداف كوتاه مدت و بلند مدت اقدام نمایند. کادر درمانگران ضمن مشارکت فعال كودك و خانواده وی در امر درمان تلاش می کنند پیچیده ترین رویکردهای درمانی را در غالب یک فعالیت هدفمند ساده به محیط زندگی روزمره كودك انتقال دهند و از این طریق توانائیها و ناتوانائیهای وی را به ترتیب افزایش و کاهش دهند و ایشان را به نهایت استقلال فردی و اجتماعی سوق دهند.
|
|
|
حیطه های خدمات کاردرمانی: متخصص کاردرمانی با بهره گیری از رویکردهای مختلف درمانی در حیطه گسترده ای از ضایعات جسمی، ذهنی و روانی و در گروههای سنی مختلف و متفاوتی ارائه خدمت می نمایند. اما بطور کلی می توان این حیطه ها را به شرح ذیل خلاصه نمود:
- ضایعات نورولوژیک - ضایعات عضلانی – اسکلتی - مشکلات یکپارچگی حسی - نواقص رشد و تکامل - مشكلات ارتوپدیک
|
|
خدمات بخش کاردرمانی: -تنظیم برنامه های درمانی برای بهبود توانایی كودك در جهت ایفای فعالیتهای روزمره زندگی. - ارزیابی کامل محل زندگی، کار و بازی كودك همراه با توصیه هایی به منظور بهبود شرایط سازگار در این محیطها. - ارزیابی فعالیتها و مهارتهای عملکردی كودكان. - ارائه توصیه های لازم به كودك و خانواده ایشان. - تجویز ارتزها – وسایل كمكی و اسپیلنتها در صورت نیاز و آموزش نحوه استفاده صحیح از آنها.
کاردرمانگران با تشخیص اهمیت کار گروهی در بهبود هر چه سریعتر مشکلات كودك هماهنگ با سایر اعضای تیم توانبخشی و با مشارکت فعال خانواده در امر درمان به ارائه خدمت می پردازند.
|